Buurtbewoners krijgen gelijk van schepen

Het buurtcomité van de Driewilgenstraat stapt naar de rechter om een klacht in te dienen tegen de stad Sint-Truiden. Zij willen eerlijkheid van de stad over de kosten van de rioleringswerken. Zo meldt het Belang van Limburg en het buurtcomité in een perstekst.

Bloesem
© Truineer

De bewoners stappen naar de gouverneur om klacht in te dienen bij het stadsbestuur. Enkele jaren gelden hebben zij namelijk de kosten van een eerste deel van de straat gedragen bij rioleringswerken. Er moest namelijk een nieuwe, gescheiden riolering worden aangelegd.
Nu bij het tweede deel van de straat zouden de bewoners zelf moeten opdraaien voor de kosten.

Enkele maanden geleden overhandigde Marcel Lelièvre de verantwoordelijke schepen Ingrid Kempeneers al een petitie van de buurtbewoners. Zij roepen op tot een eerlijke oplossing.
De schepen reageerde zowel toen als vandaag positief. Zij wil uit de subsidies putten die de stad jaarlijks krijgt voor rioleringswerken. Ook heeft zij Fluvius aangesproken. Zij zouden voor 400 euro tussenkomen per inwoner.

Het buurtcomité besloot alsnog naar de gouverneur te stappen gezien de beslissing al even op tafel ligt in het schepencollege, wat aantoont dat er onenigheid is over de beslissing.
Schepen Ingrid Kempeneers reageert ondertussen in verschillende media dat zij ‘haar nek zal uitsteken’ voor de bewoners omtrent deze beslissing.