Truineer Nieuws melden?

Je kan nog steeds op schattenjacht in museum ‘De Mindere’

Nog tot en met einde augustus kan je op schattenjacht in Museum De Mindere. Veilig, gratis en (ont)spannend. Een ideale tip trouwens als je met je gezin een leuke activiteit wil doen.

© De Mindere

Nog tot eind augustus is een bezoekje aan museum DE MINDERE voor kinderen en gezinnen extra plezant! Samen met Vlieg hebben we een schat verstopt in het museum. Niels deed de schattenjacht en vond het fijn om te doen: ‘In de zoektocht naar deze schat draait alles om het gehoor. Ik leerde verschillende geluiden kennen én nadoen. Ik vond het ook wel ‘sjiek’ toen ik in een soort van kunstwerk stond en middeleeuwse gezangen hoorde. Dierengeluiden imiteren vond ik ook wel leuk, net zoals de letters zoeken. De schat zit goed verborgen maar met enkele tips heb ik ze toch goed kunnen vinden. Ik heb mij goed geamuseerd.

Je ontdekt op creatieve wijze de collectie van het museum en het verhaal over Sint-Franciscus en zijn volgelingen. De zoektocht is zo opgesteld dat je niks moet aanraken. Vraag bij het binnenkomen het opdrachtenboekje van Vlieg aan het onthaal. Hierin staan extra weetjes en praktische info. Doel is dat je de acht letters vindt. Met deze letters puzzel je de verstopplaats van de schat bij elkaar.

Meer info: https://www.demindere.be/agenda/ontdek-jij-de-schat

Plaats: museum DE MINDERE, Capucienessenstraat 1, 3800 Sint-Truiden, elke dag open; van dinsdag tot zaterdag, van 10u. tot 12u. en van 12u.30 tot 17u. Zondag van 14u. tot 17u.  De schattenjacht is gratis en loopt nog tot 31/08/2020, voor kinderen en gezinnen.