Jacobskruiskruid in de bermen… toch maar beter oppassen

We kregen een melding binnen van prof. Ivo Breesch in verband met het jacobskruiskruid dat in deze periode her en der te voorschijn komt in de bermen. “Niet onschuldig”, zegt ie. “En zelfs gevaarlijk voor mens en dier.”

© Ivo Breesch

Ivo Breesch

Opgepast voor het Jacobskruiskruid !

Momenteel zien we een grote variatie bermbloemen waaronder het jacobskruiskruid. Opgepast : dit is een erg giftige plant voor mens en dier! Zelfs kleine hoeveelheden kunnen permanente leverschade veroorzaken. Meerdere paarden en pony’s zijn gestorven door hiervan te eten. Grazende paarden en runderen zullen nochtans instinctief het jacobskruiskruid mijden maar als dit in het hooi terecht komt, krijgen ze het toch binnen met mogelijk de dood tot gevolg.