Truineer Nieuws melden?

Hilde Vautmans te gast op Amerikaanse ambassade

Hilde Vautmans was op uitnodiging van ambassadeur Ronald J. Gidwitz  te gast in de Amerikaanse ambassade. Ze hadden het over van alles en nog wat. Maar de conclusie was dat in deze onzekere tijden een goede samenwerking tussen Europe en de VS belangrijker dan ooit is en wordt. .

Hilde Vautmans: “tijdens een lunchmeeting discussieerden we over actuele thema’s zoals de dood van George Floyd en de nakende Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar vooral ook over de politieke uitdagingen van de komende jaren. Daarin blijven de Verenigde Staten een belangrijke bondgenoot voor de Europese Unie. Op militair vlak binnen de NAVO, maar ook op het vlak van internationale handel. In deze onzekere tijden is een goede samenwerking tussen beide continenten belangrijker dan ooit.”