Truineer Nieuws melden?

Heropening horeca geen negatief effect op Coronacijfers

Hasselt, toch een horecastad, en een stad met 80.000 inwoners, is al 14 dagen Coronavrij. Dat meldt HBVL vandaag. Ook in Sint-Truiden kwamen er de afgelopen zeven dagen maar twee gevallen bij. Maasmechelen en Genk zijn de slechtsten van de klas. En dan nog. Daar verregaande conclusies aan koppelen is gevaarlijk natuurlijk. Maar het minste wat je kan zeggen is dat de heropening van de horeca, intussen drie weken geleden, ondanks veel tramelant vanuit verschillende hoeken en op sociale media, geen negaieve invloed heeft gehad op de Coronacijfers, nergens in Limburg. De uitbaters verdienen dan ook een dikke pluim. Maar de strijd is nog niet gestreden.

© Philip Kevers

Voor het volledige artikel verwijzen we naar HBVL van vandaag, pagina 8. Daar krijg je ook een volledig overzicht van de cijfers met duiding.