Truineer Nieuws melden?

Gloednieuwe en veilige vakantiewerking Bubbelpret gaat van start

Op woensdag 1 juli 2020 ging de gloednieuwe vakantiewerking Bubbelpret in Sint-Truiden officieel van start. De ingeschreven kinderen en jongeren werden feestelijk verwelkomd in de verschillende contactbubbels en konden meteen genieten van een fantastische dag boordevol activiteiten.

© Stad Sint-Truiden

Verschillende stadsdiensten van Sint-Truiden en externe organisaties staken de koppen bij mekaar om de Truiense kinderen en jongeren een zomer boordevol activiteiten te bieden. Het resultaat van hun gezamenlijke inspanningen is ‘Bubbelpret’, een gloednieuwe vakantiewerking waarin kinderen tussen 2,5 en 15 jaar op een veilige manier worden opgevangen in contactbubbels van maximum 30 kinderen. Op woensdag 1 juli ging Bubbelpret officieel van start in de verschillende locaties en zowel de kinderen als de begeleiders hadden er enorm veel zin in.

Geïntegreerd vakantieaanbod

De traditionele zomeractiviteiten, zoals de sportkampen, Jeugd, Sport en Spel en de kinderopvang via Tutti Frutti worden geïntegreerd in de vakantiewerking Bubbelpret. We zorgen natuurlijk niet alleen voor een veilige opvang van kinderen, maar organiseren voor hen elke weekdag in juli en augustus heel wat toffe activiteiten: van knutselen tot toneel spelen, spelletjes, uitstappen en avontuurlijke sportactiviteiten, allemaal binnen hun veilige contactbubbel. Ook 12- tot 15- jarigen kunnen een fantastische zomer beleven via de tienerwerking van Bubbelpret. In de lokalen van Habbekrats (Trudobron 20) kunnen zij terecht voor een avontuurlijk en uitdagend programma met onder andere smartphone workshop, graffiti workshop, skate initiatie,…”

 

Inschrijven nog mogelijk

Momenteel zijn ongeveer 75% van de plaatsen voor Bubbelpret bezet. Je kan je kind dus nog steeds inschrijven voor een zomer vol leuke activiteiten. Wegens de opgelegde veiligheidsmaatregelen is het verplicht om vooraf in te schrijven en te betalen voor een volledige week. Inschrijven kan online of je kan een afspraak maken bij de dienst Jeugd, Sport of Buitenschoolse Kinderopvang Tutti Frutti. Het gewone tarief bedraagt 25 euro per kind per week, vanaf het tweede kind is er een korting van 25 %. Ouders van kinderen in een moeilijke thuissituatie, die recht hebben op een korting via UiTPAS Haspengouw kunnen rekenen op een korting van 80 %. Met de UiTPAS kan je ook bij Bubbelpret punten sparen voor leuke gadgets.

Alle info over Bubbelpret is terug te vinden op de website www.bubbelpret.be. Ook online inschrijven is mogelijk via deze website of maak hiervoor een afspraak bij de dienst Jeugd, Sport of Buitenschoolse Kinderopvang Tutti Frutti.