Truineer Nieuws melden?

Geen Après-Ski in december, nog onzekerheid over kermis en carnaval

Vandaag communiceerde Stad Sint-Truiden dat er tot 13 maart 2021 geen grote evenementen doorgaan. Dat betekent geen Après-Ski in december. Over carnaval is er nog geen duidelijkheid. De Orde van de Commeduur heeft vrijdag overleg met het stadsbestuur. De kermis in de zomer zou volgens de federale maatregel mogen doorgaan, ook hierop is het nog even wachten. (NCP)

Massaal volk op de Après-ski van 2019. Dit zou pas eind 2021 weer kunnen.
© Shop & The City

Volgens schepen Johan Mas volgt Stad Sint-Truiden gewoon de regels die zijn uitgezet door de Vlaamse Regering. Organisatoren kunnen aanvragen indienen voor grote evenementen. Aan de hand van de richtlijnen vooropgesteld door de Vlaamse Overheid zou het lokaal bestuur dan beslissen om een evenement al dan niet kan doorgaan.

“Uiteraard kunnen deze richtlijnen versoepelen of verstrengen naarmate het jaar vordert,” zegt schepen Johan Mas. “Indien er weer een opflakkering van Corona zou komen zullen deze strenger worden. Wij willen de volksgezondheid in onze gemeente garanderen en alles doen om een tweede uitbraak van het virus hier tegen te gaan.”

De succesvolle Après-ski die elk jaar het einde van de kerstperiode aankondigt, gaat niet door. Een streep door de rekening van 20 Truiense verenigingen. De kerstmarkt is een markt en kan wel doorgaan. Over carnaval wordt later deze week vergaderd. De Orde van de Commeduur die verantwoordelijk is voor de organisatie van de viering heeft eind deze week een gesprek met het stadsbestuur. Ook een afschaffing van de carnavalsviering zou een zware tegenslag zijn voor verschillende verenigingen van onze gemeente. Zij werken een heel jaar naar de stoeten toe. Ook is het niet duidelijk wat Sint-Truiden zou doen als andere gemeenten wel zouden beslissen om hun carnavalsactiviteiten te laten doorgaan.

Het is nog wachten op een definitieve beslissing over de kermis eind augustus.