Truineer Nieuws melden?

Gedicht op raam Sint-Trudoziekenhuis hot in Blankenberge

Op een site van de stad Blankenberge staat vandaag deze foto. Die is gemaakt aan het Sint-Trudoziekenhuis. Geen toeval. Ter ere van het Truiens zorgpersoneel werden eerder 150 boodschappen ingezameld door kunstenaar Tom Herck. Dit gedicht dat ingezonden werd door Carmen Cuypers  werd op de ramen van het Sint-Trudo Ziekenhuis geschreven. Het is een lichte aanpassing van een gedicht van Odette Michels uit, jawel, Blankenberge.

© M.Pirard

Parels
Doorzichtig
Nat
Lopend over hun wangen
Glad

Parels
Vanuit hun hart
Onbedwongen zouten tranen
Huilen is ontlading
Plaats maken
Voor een nieuwe uitdaging

Parels op hun huid
Het samenspel van water en schuim
Het wegvloeien van spanningen
De enige echte parels zijn zij
Parels van zweet rond hun hals