Druivenstreek roept hulp Animal Rescue in voor aangeschoten Canadese ganzen

Niet alleen in Sint-Truiden en omstreken rekenen ze op Animal Rescue Service. Ook andere steden en gemeenten rekenen op de ervaring van het Truiense bedrijf. Zo kwam er een oproep binnen van de politie Overijse binnen voor aangeschoten Canadese gansen. Daarvan is pv opgemaakt. De ganzen maken het intussen goed. We brengen het hele verhaal.

Het verhaal van ARS geven we integraal

“We kregen een oproep binnen van de Politiezone Druivenstreek (Overijse) of we hen konden bijstaan om 10 grote eenden te vangen die vermoedelijk beschoten waren. We namen snel ons materiaal en vertrokken voor een lange rit richting het Brusselse.

Bij aankomst bleken het om 12 jong volwassen Canadese ganzen te gaan. Doorschoten waren ze opgejaagd de openbare weg opgelopen en hielden ze zich schuil op een oprit van een huis onder een carport. We spanden snel ons reenet om vluchtpogingen te beperken. Enkele konden toch ontsnappen maar werden snel weer gevangen mede dankzij de politie ploeg die ter plaatse was.”

“We namen contact op met het Natuurhulpcentrum Opglabbeek en brachten de ganzen over om na te kijken of er wel degelijk lood te vinden was. En al snel werden de vermoedens bevestigd. We namen willekeurig 2 ganzen uit de transportbakken en ze ondergingen een RX foto. De eerste had een kogeltje in de rug de tweede had maar liefst 4 kogeltjes in haar lijf!  Maar gelukkig waren ze nog in een behoorlijk goede conditie.”

Een Canadese gans is een exotische invasieve soort en mag bestreden worden. Maar dan wel op een correcte manier en niet op deze manier waar je de dieren enkel mee verwond! De foto’s zijn ook overgemaakt aan de politie als bewijs materiaal.”