Truineer Nieuws melden?

Dinsdag beginnen de werken aan het knooppunt N3-N80

Dinsdag starten de werken aan het knooppunt van de N3 en de N80. Het op- en afrittencomplex wordt flink aangepakt. De werken zullen vermoedelijk tot begin november duren en hebben intussen gevolgen voor het fiets- en autoverkeer.

Op dinsdag 4 augustus start de heraanleg van de noordkant van het knooppunt N3 x N80. De op- en afritten aan die kant zijn dan afgesloten, behalve voor verkeer van Hasselt naar Tienen. Op de N3 rijdt verkeer plaatselijk over versmalde rijstroken. Fietsers fietsen rond de werfzone via de Aalsterweg.

Begin augustus trapt AWV de werken opnieuw op gang. We steken dan meteen een tandje bij en vatten de eigenlijke herinrichting van het op- en afrittencomplex aan. Dat gebeurt in twee fases. Eerst de noordkant (centrum) en vervolgens de zuidkant (Bevingen). De werken beïnvloeden de op- en afritten aan weerszijden van het complex. Ze zullen per fase volledig of grotendeels afgesloten zijn. De werken duren vermoedelijk tot begin november. Deze planning is weliswaar onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

AWV vernieuwt gelijktijdig ook de fietspaden langs de N3, tussen de Montenakenweg en de op- en afritten. Deze werken zijn de eerste stappen in een groter fietsverhaal waarbij we samen met de Stad Sint-Truiden investeren in een fietspad langs de N3 tussen Brustem en Stayen. Het fietspad aan de kant van de Fruitveiling is meteen definitief, terwijl dat aan de overzijde tijdelijk is, in afwachting van de verdere werken aan de fietsverbinding. Beide fietspaden liggen afgescheiden van de rijweg. Aan de kant van de Fruitveiling komt er een haag, in de richting van Luik zijn dat voorlopig betonnen jerseys.