Diestersteenweg ter hoogte van Speelhof tot voorjaar 2021 onderbroken

Vanaf augustus schakelt de heraanleg van de Diestersteenweg N716 een versnelling hoger. Rioolbeheerder Aquafin start dan met de rioleringswerken. De rijweg tussen de Speelhoflaan en de Guvelingenlaan wordt daarbij volledig afgesloten. Verkeer volgt een omleiding via Melveren. De zorginstellingen blijven daarentegen steeds bereikbaar.

De Diestersteenweg wordt concreet vernieuwd tussen het kruispunt met de Speelhoflaan en de spoorwegbrug in de richting van Nieuwerkerken. Na het bouwverlof in augustus start de aannemer met de rioleringswerken. Daarbij vernieuwt hij de bestaande riolering voor vuilwater en perst hij een nieuwe riolering voor regenwater. De rioleringswerken zullen vermoedelijk het volledige najaar duren.

Begin 2021 vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer aansluitend de rijweg. Er komen vrijliggende fietspaden, met oversteekplaatsen, en nieuwe bushavens. De volledige vernieuwing van de Diestersteenweg zou in het voorjaar 2021 klaar zijn.

Doorgaand verkeer via Melveren, fietsers langs domein Speelhof


De start van de rioleringswerken betekent extra hinder vanaf augustus. Om veilig te kunnen werken wordt de Diestersteenweg tussen de Speelhoflaan en de Guvelingenlaan volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. En dit voor de volledige duur van de werken, tot het voorjaar 2021.

Verkeer tussen het stadscentrum en Nieuwerkerken volgt die periode een omleiding via Schurhoven en Melveren. Voor fietsers voorzien we veilige verbindingen tussen Nieuw-Sint-Truiden/Guvelingen en het Speelhof, via Villa Rosa en het fietsroutenetwerk langs de spoorweg.

De bushalte in de werfzone, aan het kruispunt met de Speelhoflaan, wordt niet bediend. De haltes op de Rummenweg en de Speelhoflaan blijven steeds in dienst.

Ziekenhuis en zorginstellingen bereikbaar


De werken vormen een extra uitdaging gezien de ligging van verschillende zorginstellingen in de werfzone, zoals het St-Trudo Ziekenhuis, Villa Rosa en Wiric. Ze zullen echter steeds bereikbaar blijven komende van het centrum en het Speelhof. De Tuinbouwschool blijft bereikbaar via de Diestersteenweg komende van Nieuwerkerken.

Blijf op de hoogte


Op de projectpagina www.werveninsinttruiden.be vind je alle informatie over de werken op de Diestersteenweg. We zullen er ook geregeld updates posten. Via de website van Aquafin kan je je abonneren op een digitale nieuwsbrief. Plan je een bezoek aan bijvoorbeeld het ziekenhuis, neem dan ook kijkje op hun website voor praktische informatie over de bereikbaarheid.

Heb je dndertussen vragen? Contacteer dan de bereikbaarheidsadviseur Frederik Bronckaerts op het nummer 011 433 855 (tijdens de kantooruren) of via frederik@amaril.be.