Dan toch niet dansen op trouwfeesten? Expertengroep zegt neen.

Dansen op trouwfeesten mag dan toch niet. Zo meldt VRT NWS. Grote vreugde bij trouwende koppels vorige week. Er mocht weer gedanst worden op trouwfeesten als iedereen binnen zijn eigen bubbel bleef of minstens 1,5m afstand van elkaar hield op de dansvloer. Op dit ministerieel besluit kwam heel wat kritiek van de groep virologen die onze regering adviseert omtrent Corona.Zij noemde het een slecht besluit, onverantwoord gezien een feest een superverspreider kan zijn van het virus.

© Pexels Stock foto

Vandaag kwam dan verduidelijking vanuit de regering. Het ministerieel besluit was slecht gecommuniceerd. Volgens VRT NWS werd in het besluit van de regering duidelijk gesproken over gezeten feesten en banketten. Hierdoor konden feesten zonder dansen maar wel met bijvoorbeeld een buffettafel. Op deze manier moesten gasten niet constant aan de eigen tafel blijven zitten. Over dansen werd er niet gesproken. Minister Jambon zei zelfs dat dit pas voor september zou zijn.

Verwarring door website Crisiscentrum

Het Crisiscentrum dat op zijn website verduidelijking geeft over de maatregelen van de regering maakte de fout. Onder de tab veelgestelde vragen schreven zij namelijk dat dansen wel was toegestaan.

Bij de tab veelgestelde vragen stond duidelijk dat dansen wel was toegestaan. (Screenshot 3 juli)
Vandaag was de informatie op de website van het crisiscentrum aangepast. (screenshot 6 juli)
Horeca niet te spreken over slechte communicatie

Luc Withofs die feestzaal ’t Veilinghuis uitbaat samen met zijn zoon, reageerde op facebook:

“Koppels waren gelukkig en wij ook , nu kunnen we de gasten weer bellen en zeggen dat het niet mag…… verkeerd ge├»nterpreteerd ,

Man man man ,,,, maar het is sterk aanbevolen om in quarantaine te gaan …… ze zijn er heel duidelijk een soep van aan het maken …… en thuis mag je wel dansen maar boven de 15 man moet een cateraar dan dat feest doen …….. daar was niets van te merken dit weekend op FB , wat gaat het woensdag geven …….. als de Vlaamse regering is samen gekomen …”

De verwarring is nog groter gezien dit weekend in Bokrijk het coronaproof festival Bubbelpop doorging. Evenementen in open lucht mogen met meer mensen maar of erop gedanst mag worden is niet duidelijk. De website van het crisiscentrum geeft hier alleszins geen duidelijkheid over.

Over dansen in de openlucht is ook geen duidelijkheid. (screenshot 6 juli)