Chef Aytems van restaurant Blanc begint een eigen kruiden en specerijen lijn

Sterren chef Aytems begint aankomend maand met het lanceren van zijn eigen specerijenlijn.

© Aytems

Deze chef heeft al eerder iets uitgebracht namelijk een messenlijn samen met het Japanse messenmerk Kai Shun, waarbij de eerste editie na een maand al uitverkocht was. Chef Aytems heeft ook een eigen boek uitgebracht waarbij hij 3de van de wereld werd in Macau als ‘best chefs cookbook’ bij ‘Gourmand world cookbook awards’.

“Elk door mij ontwikkelde specerijen mengeling is een stuk uit mijn hart’’, verteld de uit Nederland afkomstige chef.
Hij werkte in vele tweesterrenzaken rondom Utrecht en Amsterdam en leerde zijn passie van grote namen in de culinaire wereld zoals Chefs Jan de Wit, Alain Caron, Lucas Rive, Jon Sistermans en Jerry Overeem.

‘’Elke gast is zeer te spreken over de door mij ontwikkelde specerijen, vooral bij ons traditioneel Ottomaanse lavas brood. Wij willen daarom onze gasten de kans geven om ook bij hun thuis van deze kruidenmengelingen te genieten.”

Momenteel heeft hij 4 kruidenmengelingen ontwikkeld De keuze specerijen zijn: 7 baharat grand bazaar, Çıbrıka, Green tabil en Hot sumak. Deze zijn binnenkort verkrijgbaar in de groothandel.