Besmettingen in Limburg blijven stijgen

Waarnemend gouverneur Michel Carlier meldt in Het Belang van Limburg dat het aantal besmettingen in onze provincie blijft stijgen.

© Veerle Heeren

Carlier stelt dat reizen en familiefeesten aan de oorzaak liggen van de toename van het aantal besmettingen. Hij geeft toe dat het probleem zich vooral situeert bij de Marokkaanse en Turkse gemeenschap. Verschillende mijngemeenten werken dan ook nauw samen met de vertegenwoordigers van de geloofsgemeenschappen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

“Bezoek je familie dit jaar niet.”

Voormalig schepen in Heusden-Zolder en nationaal ondervoorzitter van sp.a, Funda Oru riep eerder de Turkse families al op om dit jaar niet hun familie in het buitenland te bezoeken.
Vele gemeenschappen hebben namelijk deze traditie.

Veiligheidsraad gaat voor strengere maatregelen

De Nationale Veiligheidsraad zit al vanaf 10 vandaag samen. Normaal zouden zij pas donderdag samenkomen. Het stijgend aantal besmettingen zocht er echter voor dat zij vandaag samenkomen. Waarschijnlijk gaan zij beslissen om de contactbubbel te verkleinen.
Leden van de expertengroep wouden dit al langer maar de politiek wilde niet mee.