16 ploegen en een hoop nieuwigheden

Het nieuwe competitieformat voor de hoogste voetbalklasse in ons land is gekend: 16 ploegen, ook de nummer 8 maakt nog kans op Europees voetbal, één rechtstreekse degradant, tweede degradant na barragematch.

De nummers 1 tot 4; die spelen na de reguliere competitie zullen in de zogenaamde ‘Champions Play-off’ spelen om de titel en het extra Champions League-ticket.

De nummers 5 tot 8: die  strijden dan  om een Europa League-ticket. De winnaar van die ‘Europa League Play-off’ zal het opnemen tegen de nummer vier van de ‘Champions Play-off’, tenzij de bekerwinnaar zich bij de eerste vier schaarde. In dat geval is er geen finale en gaat het laatste Europese ticket rechtstreeks naar de winnaar van de ‘Europa League Play-off’.

De nummers 9 tot en met 14: hun seizoen eindigt na de reguliere competitie.

Nummer 16 in de stand degradeert rechtstreeks naar 1B.

Nummer 15 speelt een barragematch tegen de nummer 2 van 1B. Wie wint, speelt in de hoogste klasse.