11 juli Feest van de Vlaamse Gemeenschap

Morgen 11 juli is het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Wij vroegen schepen Jelle Engelbosch wat deze dag voor hem betekent.

© Foto Vlaanderen Feest

Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap gevierd. Het is een wettelijke feestdag voor ambtenaren die sinds 1973 wordt gevierd. Samen met de nationale feestdag op 21 juli, is het een van de feestdagen die ons land telt in de zomer.

De feestdag is de laatste jaren steeds meer in trek en wordt zeker niet alleen door ambtenaren gevierd. Wij vroegen aan schepen Jelle Engelbosch, N-VA wat de feestdag voor hem betekent.

“11 juli is voor mij een feest van samenhorigheid tussen alle Vlamingen. Een dag waarop wij onze identiteit vieren, onze normen en onze fundamentele waarden die wij als Vlamingen hebben.”

De Vlaamse Overheid en media doen rond de 11 juli viering vaak verschillende activiteiten en acties. Vorig jaar maakte zij via het concept Vlaanderen Feest een 11 daagse viering van het gebeuren. Met activiteiten en optredens over heel Vlaanderen. Dit jaar is het stil ronde viering door corona. Maar schepen Jelle Engelbosch roept iedereen die wil op om deze dag te vieren met de veiligheidsregels rond corona in het achterhoofd.

“Ik roep iedereen die de Vlaamse normen respecteert en deelt op om er morgen een feestdag van te maken en fier te zijn op zijn of haar Vlaanderen.”

Wil je weten hoe oa de VRT een alternatieve Vlaamse Feestdag viert? Check dan de facebookpagina van Vlaanderen Feest voor alle activiteiten: Vlaanderen Feest