Zomers warm voor het weekend maar kans op onweer

Vandaag begint het in Haspengouw met vrij zonnig weer. Geleidelijk wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. In de namiddag is er kans op enkele lokale (onweers)buien. Het wordt warm met maxima rond 28 graden. De wind waait eerst matig uit het oosten, en later zwak tot matig uit zuidoostelijke of veranderlijke richtingen. Vanavond trekt vanuit Frankrijk een storing over het land met regen- en onweersbuien. De onweersbuien kunnen hevig zijn met mogelijk veel neerslag en plaatselijk hevige rukwinden.

© Philip Kevers

Zaterdag begint met zonnig weer. Geleidelijk wordt het wisselend bewolkt. Op het eind van de namiddag kan er lokaal een bui tot stand komen, maar het blijft in de meeste streken droog. De maxima schommelen tussen 20 en 27 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidoosten.

Zondag blijven opklaringen en wolkenvelden elkaar afwisselen. Soms kan er uit de bewolking een plaatselijke bui vallen, maar in de meeste streken blijft het droog. Het kwik klimt naar waarden tussen 18 graden aan zee en 25 graden in de Kempen. De wind waait in het binnenland zwak tot matig uit het westen en aan zee matig uit het zuidwesten, ruimend naar het noordwesten in de namiddag.

Maandag zijn er eerst brede opklaringen. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt en is er kans op enkele lokale buien. De maxima liggen tussen 19 en 25 graden bij een zwakke tot matige wind uit het westen. (bron:KMI)