Truineer Nieuws melden?

Woord van burgemeester ten aanzien van werknemers VCST

Naar aanleiding van een herstructurering en het mogelijk ontslag van 171 jobs bij VCST, richt burgemeester Veerle Heeren (CD&V) zich tot de werknemers die bange tijden doormaken. Samen met de VDAB wordt alleszins een tewerkstellingscel opgericht om de getroffenen zo snel mogelijk weer aan de slag te krijgen.

© TVL

Woord van de burgemeester

De automotive sector is heel belangrijk voor Sint-Truiden, maar de auto en het wagenbezit zoals wij dat vandaag kennen, is aan het veranderen. Daarom heeft VCST  beslist om het bedrijf te reorganiseren. Ik werd ook op de hoogte gebracht door het bedrijf. De herstructurering kan een impact hebben op 171 jobs.

Wij leven heel hard mee met alle personeelsleden die zich nu in een onzekere situatie bevinden. Jullie zijn technisch goed opgeleid en ontzettend waardevol voor onze arbeidsmarkt, die altijd op zoek is naar mensen met ervaring. De getroffen werknemers kunnen beroep doen op onze tewerkstellingscel.

Het stadsbestuur stelt zich samen met de VDAB en andere partners ter beschikking om jullie te ondersteunen en terug aan de slag te helpen. De tewerkingstellingscel heeft haar nut al getoond voor heel wat medewerkers van Punch Powertrain.