Woensdag opening van zwembad Landen, in afwachting van opening Plopsaqua Landen-Hannut

Woensdag opent het zwembad van Landen opnieuw onder strikte voorwaarden. Heel Lansen kijkt ernaar uit, net als naar de opening van Plopsaqua. Daar is afgelopen week de wildwaterbaan al getest. De opening, nog altijd zoals gepland in december, gaat gepaard met de tewerkstelling van 35 werknemers. Een kort gesprek met burgemeester Gino Debroux.

“De werken van PlopsAqua vorderen zoals gepland”, aldus de burgemeester. Er was omwille van Corona een kleine vertraging. Vooral omwille van leveringen die stil vielen. Maar dit lijkt een opening van het park in december dit jaar niet in gevaar te brengen. Vorige week was er een eerste test met water voor de wildwaterrivier.”

Gino Debroux: “de werken die nu bezig zijn, hebben vooral te maken met de afwerking, zoals betegelingen en de buitenomgeving: speeltuin en waterpartijen. Ook aan de parking wordt er momenteel gewerkt. In totaal wordt verwacht dat er een 35-tal mensen zullen kunnen werken. Ik kijk er samen met jullie naar uit.”

En ook het zwembad van Landen gaat woensdag na meer dan drie maanden opnieuw open. Al zijn de regels zoals in alle zwembaden heel strikt.  De stad laat maximaal 35 zwemmers toe per uur. Iedereen moet z’n bezoek ook telefonisch reserveren en een blok van 1 uur doorgeven.