Truineer Nieuws melden?

Wielrenner Ronny Vansweevelt overleden

Wielrenner Ronny Van Sweevelt (57-°Hasselt) is plots overleden. Dat meldt Wiellimb.be.  Op de foto Ronny links naast Johan Louwet. (PH)

© wiellimb.be

De Limburgse wielerwereld wordt met verstomming geslagen bij het bericht dat Ronny Vansweevelt is overleden. Ronny is de jongere broer van gewezen Luik-Bastenaken-Luik-winnaar Valère Vansweevelt. Ronny had net als zijn broer bijzonder veel talent en kon een aardig stukje bergop rijden. Hij behaalde ontelbare overwinningen en nam in 1984 samen met Carlo Bomans voor België deel aan de Olympische Spelen in Los Angeles.

Later raakte hij helaas wat op de dool. In tegenstelling tot Valère, die we wekelijks op de één of andere wielerwedstrijd in Limburg mochten begroeten, was Ronny nog weinig (de laatste jaren helemaal niet meer) op de wedstrijden te zien.

Nu is hij overleden als gevolg van een ongeluk thuis en dat beroert zonder twijfel de Limburgse wielerwereld. Zeker de oudere generatie. Ronny mocht slechts 57 jaar worden.

Via deze weg wensen we Valère en de rest van de familie en vrienden onze oprechte deelneming.(op de foto zie je links Ronny naast Johan Louwet)

(Bron: Wiellimb.be)