Truineer Nieuws melden?

“Waar is logica? Pretparken en kermissen niet gelijktijdig open”

Pretparken mogen open op 1 juli, kermissen geleidelijk aan vanaf 1 augustus. Foorreizigers zitten met een dubbel gevoel. Blij om het perspectief, boos omwille van de ongelijke benadering.

“Wij zijn tevreden dat we perspectief kregen. Maar we zijn ontgoocheld dat we niet gelijktijdig met de attractieparken kunnen openen. Temeer omdat al een groot deel van ons seizoen intussen verloren is gegaan. We rekenen nu op de zomer om ons seizoen te redden”, luidt het vanuit de vakorganisatie DBF-VBF.

De Foorreizigers vragen zich ook af wat de reden is om pretparken en foorreizigers apart te behandelen. “Ook onze mensen zijn er helemaal klaar voor en hebben een draaiboek uitgewerkt om veilig naar de kermis te kunnen. Het water staan ons al aan de lippen. Elke maand uitstel doet er nog een schepje bovenop. Hopelijk kunnen we, van zodra we open mogen, rekenen op de volle steun van de gemeenten.”