Voorzitter dierenasiel krijgt doodsbedreigingen

Philip Zurinckx, voorzitter van het dierenasiel, kreeg doodsbedreigingen nadat hij dier liet inslapen. Zo meldt het Belang Van Limburg.

© Dierenasiel Sint-Truiden

Het dier in kwestie, een American Stafford, was zwaar verwaarloost en verbleef al enige tijd in het dierenasiel. Hij haalde verschillende keren uit naar medewerkers met bijtwonden tot gevolg.
Na een grondige analyse van een dierengedragtsherapeut werd besloten om het dier te laten inslapen.

Een vrijwilliger van het dierenasiel was er het hart van in en beschreef haar gevoelens op Facebook waarna Zurinckx doodsbedreigingen kreeg via Facebook Messenger.

Niet alleen het dierenasiel van Sint-Truiden kampt met problemen rond de opvang en adoptie van Staffords. Dit zijn honden die een hele specifieke training nodig hebben net zoals alle hondenrassen die als ‘gevaarlijk’ bestempeld worden. Eigenaars nemen vaak honden in huis zonder na te denken over het karakter van het dier en of dit wel bij hun levensstijl past. Dan komen de dieren in het asiel terecht vaak met gedragsproblemen.
In het dierenasiel van Sint-Truiden wordt elke hond beoordeeld door een gedragstherapeut om zo de beste match te zoeken tussen hond en gezin.
Voor honden die zware gedragsproblemen vertonen en dus niet geplaatst kunnen worden is een euthanasie vaak de enige oplossing. Zo wordt het dier extra leed bespaard.
Het dierenasiel neemt deze beslissing niet snel en weegt steeds alle opties af voor elk dier.

Wil jij het dierenasiel van Sint-Truiden steunen zodat zij steeds de beste keuze kunnen maken voor elk dier? Neem dan zeker een kijkje op hun website.