Vanwaar die boeketten her en der in de stad?

Dag van het eenzame boeket. Her en der in de stad zijn ‘eenzame boeketten’ te vinden. Een initiatief van Annemie Duchateau die daarmee het voorbeeld volgt van iets wat ooit in Groot-Brittannië begon. Vinders wordt gevraagd de vondst te delen en het boeket goed te verzorgen.

Het begon in Groot-Brittannië. Daar legde een Britse vrouw op een dag bloemen op straat neer om mee te nemen. Zomaar. Om met de passanten het plezier dat bloemen verschaffen te delen.


Ondertussen is het initiatief ook naar België overgewaaid. De Koninklijke Unie van de Floristen van België roept haar leden immers jaarlijks op om ook hier massaal boeketjes neer te leggen. 

Wat is er nu zo leuk aan de Dag van het eenzame boeket? M.Walbers, directeur van de KUFB.  ”Ongetwijfeld het feit dat het zo onverwacht is, zo verrassend. Je loopt ergens als passant, ziet het boeket, je wilt het graag mee naar huis nemen en dat mag ook. Zomaar!” Volgens M.Walbers spreekt de boodschap achter deze actie voor zich: “Het is een mooi gebaar van de florist aan de medemens om het plezier en de schoonheid van bloemen te delen.”