Truienaar Dieter Castelein Duurzame Jonge Ondernemer 100 van 2020

De Truienaar Dieter Castelein heeft in Amsterdam voor een stunt gezorgd door zich er tot Duurzame Jonge Ondernemer 100 van 2020 te kronen. De 30-jarige Castelein is mede-oprichter van Greener Power Solutions, een startup die razendsnel groeit.

Dieter Castelein is afkomstig uit Sint-Truiden. Na zijn studies in Delft, trok hij in Nederland een startup op gang, die innovatieve oplossingen aanbiedt voor elektriciteitsvoorziening op voor het klassieke net onbereikbare plaatsen zoals festivals, bouwwerven en dergelijke. Hij won vanmiddag de  wedstrijd rond jonge beloftevolle start up’s in Nederland.

Dieter is één van de oprichters van Greener Power Solutions, een duurzame startup die razendsnel groeit. Greener verzorgt duurzame stroom om plekken waar een netaansluiting te klein is, of niet aanwezig. Doorgaans wordt deze stroom door vervuilende dieselgeneratoren opgewekt. Dat kan anders, volgens de oprichters van Greener. Sinds eind 2017 zetten ze daarom megabatterijen (formaat zeecontainer, met een capaciteit van 330KWh) in op bouwlocaties, festivals en overal waar het energienet ontoereikend is. Ook versnellen ze de transitie naar duurzame stroom, door de batterijen in te zetten om het energienet te stabiliseren, zodat zonne- en windinstallaties ook in de toekomst aangesloten kunnen worden. Dankzij Greener kan tijdelijke stroom nu ook duurzaam!

Dieter en zijn mede-oprichters zijn van startup met één batterij in twee jaar tijd gegroeid naar de grootste verhuurder van deze systemen ter wereld. Hiervoor haalden ze in een paar rondes al een aantal investeerders aan boord en werken ze inmiddels met meer dan 60 klanten. Tot nu toe is er al zo’n 700.000 kg CO2 bespaard dankzij Greener en meer dan 250.000 liter diesel niet in de lucht geloosd.

Greener kan zo al concurreren met de grootste aanbieders van dieselgeneratoren en heeft al vele klanten ervan overtuigd voor batterijsystemen als duurzaam alternatief te kiezen. Met partners in Nederland, UK, België en Zwitserland is Greener nu al aan het uitbreiden naar de rest van Europa.

Dieter is één van de drie oprichters van Greener. Dieter is de commerciële aanjager van het bedrijf en durft daarin risico te nemen. Daarmee is hij de markt altijd één stap voor en zet hij de strategie uit om Greener in verschillende markten te laten groeien. Dankzij Dieter is Greener nu niet alleen in gestaag tempo festivals aan het verduurzamen, maar ook andere events, de bouwsector, de sector van netbeheerders en overal waar nu dieselaggregaten voor vervuiling zorgen.