Truineer Nieuws melden?

STVV Retro: wat is er van …………Gunter Verjans?

Gunter Verjans (46) trad als talentvolle jongere, met zijn overstap als 14- jarige van Hoeselt VV naar STVV, in de voetsporen van zijn vader Ludo, die in eerste klasse speelde bij Winterslag en Berchem Sport. Gunter, die zelf zegt dat hij het maximum uit zijn spelerscarrière heeft gehaald, was erg plichtbewust en offerde zich als controlerende middenvelder vaak op voor de ploeg. Dat ging niet onopgemerkt voorbij wat leidde tot een lucratieve transfer naar Club Brugge en ook een selectie voor de nationale ploeg als Kanarie, wat op zich al een knalprestatie is.

Verjans, graag gezien op Stayen door zijn spontaniteit en tomeloze inzet op het veld, speelde gedurende 2 periodes bij STVV. Eerst van 1991 tot 1995 met in 1994 een promotie naar eerste klasse daarna van 1999 tot 2004. In totaal trad Gunter 230 keer aan in het geelblauwe shirt en scoorde 8 keer. Het hoogtepunt in zijn carrière was even wel zijn transfer in juni 1995 naar Club Brugge waarmee hij landskampioen en bekerwinnaar werd en ook Europees voetbal betwistte. Intussen was Gunter wel omgeschoold tot rechterflankverdediger. De Bilzenaar speelde later ook nog voor het Oostenrijkse Bregenz (2004-2005), FC Antwerp (2005-2007), CS Visé (2007-2010). Een voetblessure noopte Gunter in 2011 bij Spouwen-Mopertingen om zijn loopbaan op 38- jarige leeftijd te beëindigen.

Gunter debuteerde onder bondscoach Paul Van Himst bij de Rode Duivels op 22 april 1995 tegen USA (1-0) en werd in totaal vier keer geselecteerd.

Na zijn spelersloopbaan ging Verjans, die een diploma marketing bezit, aan het werk bij de griffie van de Arbeidsrechtbank in Hasselt, en was hij nog even actief als trainer bij ondermeer Spouwen-Mopertingen, Wellen, Torpedo Hasselt en Schoonbeek-Beverst.

Veel doelpunten scoorde Verjans niet maar we hebben er toch ééntje teruggevonden (met dank aan Dirk Massa).
Aalst-STVV 2-2 ’94-‘95
2-1 Luhovy
2-2 Verjans (90’) na 2’30