Truineer Nieuws melden?

STVV mikt op vijf onmiddellijk inzetbare en dragende spelers

STVV stelde vandaag tijdens een online persconferentie Kevin Muscat voor. De nieuwe coach bleef in alles op de vlakte. Maar sportief manager kwam wel met een belangrijke uitspraak op de proppen. “We willen graag vijf spelers erbij. Dragende spelers, die minstens even goed zijn als onze basisspelers nu. We leggen de latten meteen hoog.”

© Philip Kevers

STVV heeft via een online persconferentie zijn nieuwe coach Kevin Muscat (48) voorgesteld.  Muscat bleef op de vlakte zowel wat de aanstelling van een nieuwe T1 als wat inkomende transfers betreft. “De naam van de nieuwe T2 komt eraan. Nieuwe spelers zullen  volgen. Ik maak me sterk dat we op tijd klaar zullen zijn. André Pinto heeft al een hele weg afgelegd.” Andé Pinto bevestigde. “De huidige transfermarkt wordt beïnvloed door een pak omstandigheden die allemaal te maken hebben met Corona. Veel zal afhangen van een goede analyse en voorbereiding. Op dit vlak hebben we al een hele weg afgelegd. We willen er graag een vijftal goeie nieuwe spelers bij, onmiddellijk inzetbaar, dragende spelers. Daarnaast leveren we inspanningen om Bushiri en Colidio langer aan ons te binden.” Wat zijn ambitie betreft was Muscat voorzichtig. “Eerst wil ik prestaties zien. Dan volgen de resultaten van alleen. Natuurlijk willen we binnen dat nieuwe format de top acht halen. Maar daar laat ik me niet op vastpinnen.”  Muscat had het ook nog over zijn voetbalfilosofie. Die komt neer op pro-actief en agressief voetbal, aanvallend en met veel energie.