Truineer Nieuws melden?

STVV heeft eerste training achter de rug

STVV hernam als eerste eersteklasser vandaag de trainingen. Er werd geoefend in een groep van 14, vanochtend om 11.30. En straks, om 15.30 volgt een tweede groep. Publiek, pers en pottenkijkers zijn niet toegelaten. (PH)

© Patrick Smets

Iedereen aanwezig vandaag op de training van STVV. Geen testers, geen nieuwelingen, daar is het nog even op wachten.

Er wordt in twee groepen getraind. En individueel. De eerste groep kreeg om 10 uur eerst een info over de veiligheidsmaatregelen en ging om 11.30 uur van start onder het oog van Muscat, Trani en De Braekeleer.

De tweede groep wordt om 14 uur op het oefencomplex verwacht voor een info. Die zal met het serieuze werk starten om 15.30 uur.

De nadruk de eerste weken van deze langere voorbereiding ligt op balgevoel, zachte fysieke opbouw en individueel trainen. Binnen twee weken volgt dan weer een week vakantie. Nadien start het hardere werk.

De oefenstage is voorzien van 12 tot 18 juli in Horst. Voorwaarde is wel dat STVV mag gaan en dat er in groep mag getraind worden. Anders wordt uitgeweken naar een binnenlandse lokatie.

In het totaal dienden zich vandaag 27 spelers aan. Alle A-kern spelers aangevuld met wat beloften.