Truineer Nieuws melden?

Stad koopt voormalig pand All Press aan

Vandaag werd op de gemeenteraad van St-Truiden beslist dat stad het voormalige pand van All Press gelegen op de Stapelstraat 102 zal aankopen. (NC)

© Google Maps

Het pand is al jaren een zwarte vlek in de Stapelstraat. Het staat al jaren leeg en is extreem verloederd.

Het pand zal de stad 200.000 euro kosten. Zij krijgen wel subsidies van de hogere overheid. Dit zou om 30% van de aankoopprijs gaan.

Gert Stas fractieleider sp.a  is positief over het aanpakken van deze ‘stadskanker’ toch stelden zij zich vragen bij de invulling van de site. Dit zou namelijk een commercieel pand worden terwijl een studie van het stadsbestuur uitwees dat op het einde van de Stapelstraat geen toekomst zou zijn voor handelspanden.

Schepen Jelle Engelbosch benadrukt dat zijn doel is deze stadskanker zo snel mogelijk plat te gooien en dan samen met het Autonoom Gemeentebedrijf Agost wordt bekeken hoe de site zal worden ingevuld. Door toedoen van het ruimtelijk ordeningsplan moet minstens de benedenverdieping van een nieuwbouw een handelsruimte zijn.
Gezien achter het station ook stadsontwikkeling komt lijkt de opwaardering van de poort van de Stapelstraat een goede kans om heel de stationsbuurt op te waarderen.