Truineer Nieuws melden?

Opvolging Terbiest: nieuwe verenigingen niet welkom

Tot 2032 heeft de Stad Sint-Truiden de oude schoolpaviljoenen van Terbiest in erfpacht. Maar ook daar is de tand des tijds voelbaar. Nog leegstaande gebouwen verder verhuren is zelfs geen optie meer. (PH)

© SKPS

“Op lange termijn is er geen duurzame oplossing mogelijk om de oude containerklassen te blijven gebruiken”, aldus burgemeester Veerle Heeren. “Afhankelijk van de kapitaalkracht van de verenigingen die er op dit moment gehuisvest zijn, zoeken wij samen met hen naar een nieuw onderkomen. Vanuit de dienst Gebouwen en de dienst Vrije Tijd zijn wij daar al een tijd actief mee bezig.¬† De scouts van Sint-Kristina, zijn nu bijvoorbeeld verhuisd¬† naar de vroegere Sint-Ritaschool. De leegstaande gebouwen op Terbiest opnieuw verhuren aan nieuwe verenigingen is niet mogelijk door de slechte staat ervan. Tijdens de verhuurperiode staan de verenigingen zelf in voor het onderhoud van hun lokalen.”