Opgepast met alcoholgel bij deze hitte

Eén van de beste manieren om besmetting met het coronavirus te voorkomen is het wassen van de handen en het gebruik van handgels. Het grootste deel van die handgels bestaat voor 70% uit alcohol, wat ontvlambaar kan zijn in combinatie met andere elementen zoals vuur of hitte. Ga er dus bewust mee om.

© FB politie Getevallei

Bewaar de handgel niet achter je ruit in de wagen

Bewaar het product nooit op warme, hete plaatsen waar geen ventilatie is, zoals bijvoorbeeld in je wagen. Op zonnige dagen kan het heel heet worden in je auto. Berg daarom de handgel op in je handschoenenkastje of haal het na je verplaatsing uit de auto.

Gebruik het niet tijdens het koken of BBQ’en

Verdamping van de alcohol in combinatie met vuur of statische elektriciteit kan zorgen voor een flinke steekvlam. Die kan ernstige brandwonden veroorzaken. Het verdampen vindt plaats wanneer de handen nat zijn van de gel. Gebruik daarom nooit alcoholhoudende handgel tijdens het koken of het barbecueën. Zorg dat je handen droog zijn voor je iets aanraakt.

Let op met sigaretten

Alcoholgel is vluchtig. Opletten geblazen dus met verstuiven en ontsmetten. Rond de plaats waar je ontsmet hebt, komt een kleine brandbare damp vrij van alcohol. Steek daarom na het ontsmetten nooit onmiddellijk een sigaret op.

Bewaar handgels buiten het bereik van kinderen

Een alcoholhoudende handgel is heel giftig. Hou het daarom altijd buiten bereik van kinderen. Vermijd ook contact met de ogen. Als je het toch binnenkrijgt, neem dan onmiddellijk contact op met het Antigifcentrum (T. 070 24 52 45).

Lees ook: Het gevaar van handgel: “Mijn man stak een sigaar op en er was plots een steekvlam van 20 centimeter” (Bron: vrtnws)