Truineer Nieuws melden?

Ons oordeel: geen sprake van uitverkoop bij STVV

Natuurlijk ligt de woelige transferperiode van vorig seizoen nog vers in het geheugen van iedereen. Daar komen nu voorlopig alleen maar uitgaande transfers bovenop. Maar naar ons oordeel is er geen sprake van een uitverkoop. De spelers die naar de uitgang worden geleid, presteerden zeer wisselvallig of niet. En inkomende transfers zullen niet lang op zich laten wachten, nu ook de T2 bekend is, hoorden we zonet in Japanse kringen. Wel, oke, verras ons nu maar een keer…..

© STVV

Jordan Botaka (AA Gent) – Allan Souza (Vejle, terug) – Steven De Petter (stopt) – Wataru Endo (VfB Stuttgart) – Tibo Herbots (Union) – Rocky Bushiri (KV Mechelen) – Elton Acolatse (Hapoel Beër Sjeva), Buya Turay en Yuma Suzuki volgen mogelijk snel……..  STVV leidt nogal wat spelers naar de uitgang. Maar daar een drama van maken, is de situatie over het paard tillen. Want wie STVV afgelopen seizoen volgde, weet dat dit hele groepje spelers, op Jordan Botaka na weinig of geen speelminuten verzamelde of zelfs niet actief was bij de kanaries, of ook, alleszins niet konden overtuigen en/of te wisselvallig presteerden. 

Maar dat neemt niet weg dat de Japanse bazen en de staf voor enorme uitdagingen staan. Geld is er inderdaad weer in de lade gekomen -geen overbodige luxe in deze barre Coronatijden- maar er zal toch dringend werk moeten gemaakt worden van inkomende transfers. Want in alle contreien is de spoeling nu zeer dun geworden, ook alweer in de voorlinie, zeker als het bestuur ook nog ’s naast een verlengd verblijf van Colidio zou grijpen. Maar dat dossier lijkt gelukkig de positieve kant uit te gaan.

Bijkomend probleem: tussen de vertrekkers toch ook een aantal voetbalbelgen. En die heb je tot nader order voldoende nodig om een geldig wedstrijdblad te kunnen voorleggen. Ook die zullen de Japanners moeten zoeken. Voorwaar geen makkelijke uitdaging.

Goed. Werk aan de winkel dus. Maar er is nog tijd. En in een Coronatijd, waar binnen de Voetbalbond en de Veiligheidsraad naar volgend seizoen toe nog een pak knopen moeten worden doorgehakt, is het maar best dat je niet te snel handelt. Maar dat neemt niet weg dat de werkwijze van de Japanse bazen twijfel zaait. Logisch ook, gezien het vorige seizoen. Vandaar dat ze best snel uitpakken met een aantal inkomende transfers. Kwestie van de uitgedunde schare supporters op hun hand te krijgen en blijk te geven van ambitie. Vijf à zes sterkhouders zijn beloofd, beter als wat er tot vandaag was of minstens even goed, ook direct inzetbaar. Nietwaar mijnheer André Pinto? Wel, wij kijken er samen met de supporters naar uit. Verras ons.