Truineer Nieuws melden?

Marcel Turelinckx: “ik verzorg mijn pony’s alsof het mijn kinderen zijn”.

Ten laatste tegen 2023 mogen er geen pony’s of paarden meer gebruikt worden in carrousels op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Marcel Turelinckx, sedert jaar en dag met pony’s te gast op Sint-Truiden Kermis, is er het hart van in, reageert, maar heeft ook een antwoord klaar.

Marcel: “ik vind het een pijnlijke beslissing. Maar tot eind 2022 ga ik door. Intussen maak ik werk van een nieuwe attractie. Wat die inhoudt, hou ik liever nog even voor mezelf.”

Nog dit: “ik doe geen enkele pony van de hand. Ze zullen bij mij een natuurlijke dood sterven. En intussen geef ik ze al wat ze nodig hebben om gelukkig te zijn. Net als mijn pony’s zal ik later ook de kleine kindjes missen die zoveel plezier beleefden op mijn carrousel. Sommigen zijn zelfs topruiters geworden.”

Nog dit naar alle dierenrechtenactivisten. “Dieren hebben rechten. Die heb ik altijd gerespecteerd. Ik verzorgde en verzorg mijn pony’s alsof het mijn kleine kinderen zijn.”