Kortrijk pakt uit met terrassenplan XXL. Wat doet Sint-Truiden?

In Sint-Truiden is het nog afwachten, in een aantal andere gemeenten is al meer duidelijkheid over hoe de opstart van dehoreca gemeentelijk wordt ingevuld. In Kortrijk bijvoorbeeld komen er extra terrassen. Maar daar staat tegenover dat die wel om 23 uur in plaats van om 1 uur dicht moeten. Afwachten wat het hier wordt.

© Toerisme ST

Terwijl de horeca hier nog wacht op de gemeentelijke richtlijnen inzake heropening, pakken een aantal gemeenten al uit met richtlijnen die specifiek zijn voor hun grondgebied en zelfs afwijken van de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad. In Kortijk, bijvoorbeeld weten ze het al. Daar krijgen ze 50% meer terrasruimte, een terrassenplan XXL noemen ze het daar, met zelfs terrassen op nieuwe lokaties. Maar de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om pas om 1 uur te moeten sluiten, wordt er wel anders ingevuld. De terrassen moeten immers uit vrees voor nachtlawaai en problemen met social distancing dicht. Binnen mag wel tot 1 uur, maar dan ook met respect voor de social distancing.