Truineer Nieuws melden?

Korpschef breekt na positieve facebookpost lans voor ‘Belgische politie’

Twee politieagenten die gisteren tijdens de gietende regen hun jas afstonden aan een verkeersslachtoffer… Het regent positieve acties op facebook, zeker na de post van Jacques Steegmans die bij het ongeval op de Vliegveldlaan een handje toestak. Opmerkelijk: korpschef Steve Provoost reageert, wijst op het goede werk van zijn korps en de Belgische agenten en zegt zeker geen Amerikaanse toestanden te willen. (PH)

We citeren de korpschef.

“Toen ik daarnet naar huis vertrok op het werk kwam ik nog 2 “verzopen” collega’s tegen. Ze hadden net een ongeval in de regen vastgesteld en gingen zich snel omkleden. Wat ze me niet vertelden is dat ze tijdens hun vaststellingen hun regenjas hadden afgestaan aan het slachtoffer van het ongeval. Ik kwam dit dankzij onderstaand facebookbericht te weten.”

“Knap wat deze collega’s hebben gedaan en blij dat ook dit politieverhaal eens gedeeld wordt op facebook.”

“De laatste weken wordt de Belgische politie in de (sociale) media soms vergeleken met de Amerikaanse politie. Ik zou dan ook willen oproepen om te stoppen met deze politiediensten te vergelijken. Ook wij willen geen Amerikaanse toestanden en ik ben er van overtuigd dat onze Belgische collega’s zich dag in dag uit inzetten ten dienste van de bevolking.”


“Ja, soms gaat een enkeling wel eens zijn boekje te buiten en dit gedrag wordt dan ook streng aangepakt en veroordeeld. Maar soms is het wel degelijk noodzakelijk dat we geweld of dwang gebruiken, onze “klanten” zijn immers niet steeds de braafste jongens of meisjes.”

“Ik ben er dus van overtuigd dat de overgrote meerderheid van de politiemensen zijn/haar job correct en met volle overtuiging uitoefent. Laat ons dit zo houden en stop dus die negativiteit en verdachtmakingen. Het goede werk wat mijn medewerkers elke dag verrichten mag volgens mij wel eens meer in de spotlights gezet worden!”