Truineer Nieuws melden?

Kamp Chiro Brustem in eigen dorp: duim van Van Ranst

De Chiro van Brustem heeft besloten om het kamp 2020 niet in Mol te laten doorgaan, zoals eerst gepland, maar wel in….. Brustem. En dit in het belang van de veiligheid van de kinderen en de gemoedsrust van de ouders. Opvallend: viroloog Marc Van Ranst en minister Benjamin Dalle vinden het een geweldig idee en juichen het initiatief vandaag in Het Laatste Nieuws toe.

© Chiro brustem

Mededeling Chiro

Afgelopen vrijdag hebben wij met de ganse leidingsploeg besproken hoe ons bivak van 2020 eruit gaat zien. Dit was geen makkelijke beslissing, maar bij deze beslissing is nagedacht over de veiligheid van jullie kinderen.

Het was als het ware een groot feest toen de Veiligheidsraad ons toestemming gaf om een kamp te mogen organiseren, maar zoals jullie weten moeten wij ons houden aan de regels die deze Veiligheidsraad heeft opgelegd. Daarom moesten wij opzoek gaan naar oplossingen/ alternatieven omdat onze kampplaats in Mol te klein was om allemaal samen op kamp te kunnen gaan en ons aan deze regels te houden.

En zo zijn wij tot de volgende oplossing gekomen (de belangrijkste beslissingen):

1) Het kamp zal nog steeds doorgaan van 11-20 juli.

2) De verschillende afdelingen worden opgesplitst in bubbels. Zo zijn de Ribbels, Speelclub, Rakwi’s en Tito’s aparte bubbels en vormen de Keti’s en Aspi’s samen een bubbel (Max. 50 man per bubbel). Deze bubbels komen niet met elkaar in contact.

3) Het kamp zal dit jaar niet doorgaan in Mol, maar in ons eigen dorp Brustem.

Ja, ja jullie horen het goed. Bivak 2020 zal doorgaan in Brustem, namelijk op de voetbalvelden van Brustem en de omliggende weides. Zo kunnen wij toch nog allemaal ‘samen’ op een veilige manier op kamp gaan, hebben wij voldoende ruimte om contact tussen de bubbels te vermijden en is het logistiek beter haalbaar. Dus van een unieke kampplaats gesproken… Het zal zeker en vast een bivak worden om nooit meer te vergeten.

Met dit bericht wouden wij jullie dus op de hoogte brengen van deze gewijzigde locatie. En kunnen wij zeggen dat wij allemaal samen op kamp gaan in Brustem. Volgend weekend zullen jullie ook meer informatie krijgen via mail (kampboekje) en volgen er ook nog online infosessies. Dus gelieve nog eventjes te wachten met jullie vragen, volgend weekend zal alles duidelijk worden.

Belangrijk om te weten is dat wij bij deze beslissingen rekening gehouden hebben met 1 belangrijk ding. En dit is veiligheid. Wij, de leiding van Chiro Brustem, willen een kamp organiseren waarin de leden zich ongelofelijk hard kunnen amuseren en waarin de veiligheid van elk kind, elke leidster/er, elke kookouder, elk ekstiem, elke ouder… centraal staat.

Samen maken wij dit (veilig) waar!

De leiding kijkt er alvast reuze hard naar uit, hopelijk onze leden ook?

Groetjes en hou jullie gezond

De leiding van Chiro Brustem xxx