Truineer Nieuws melden?

Johnny Vangrieken roept gemeentebestuur op om stad proper te houden

Tijdens de gemeenteraad van 29 juni was er een zeldzaam moment van eensgezindheid tussen oppositie en meerderheid toen het IMPACT plan Levenskwaliteit werd besproken. (NC)

© Johnny van grieken

Het IMPACT plan Levenskwaliteit is een reeks van maatregelen die het stadsbestuur van Sint-Truiden nam om het leven in onze stad na de lockdown aangenaam te maken op een veilige manier. Onder andere het concept Bubbelpret waarin de traditionele zomerse kinderopvang van de gemeente (Sport en Spel, Tutti Frutti, Sportkampen…) werd vervangen door Bubbels op verschillende locaties waar kinderen conform de regels van de overheid kunnen worden opgevangen in deze coronatijden. Ook de sportkaravaan en het 1001 Nachten-arrangement werden besproken.

Eensgezindheid in de gemeenteraad over het impactplan levenskwaliteit.

1001 Nachten

Van de meer dan 700 logeerplaatsen in Sint-Truiden zijn nu door de 1001 Nachten- actie al meer dan 400 plaatsen geboekt. Dat meldde schepen Johan Mas tijdens de discussie. Via dit arrangement krijgen mensen die in onze stad een overnachting boeken één nacht gratis plus een Aan Tafel Bon ter waarde van 30 euro. Deze boekingen gebeurde allemaal op de korte periode tussen de aankondiging van de actie.

Gemeenteraadslid Carl Nijssens deed een bemoedigende tussenkomst naar de beleidsploeg toe.

“Samen met Vlaanderen investeren we meer dan 900.000 euro in levenskwaliteit en dat is zeer belangrijk,” zegt Nijssens. “De psycho-sociale gezondheid van onze bevolking is achteruit gegaan tijdens deze lockdown. Psychologen en economen vrezen voor het najaar wanneer we pas echt de impact van de lockdown gaan voelen. Ik ben dan ook zeer verheugd om in dit plan te lezen dat er geïnvesteerd wordt in cultuur, vrijetijdsbeleving en economie. Ik ben ook zeer benieuwd naar de bevraging onder de verenigingen die er zal komen in kader van Levenskwaliteit. Onze verenigingen hebben namelijk heel andere noden na corona dan voor corona.”

Gemeenteraadslid Carl Nijssens is blij dat het psycho-sociaal welzijn van de Truienaar een centrale plaats krijgt deze zomer.

Johnny Vangrieken vraagt stadsbestuur om van Sint-Truiden weer de properste stad te maken

Ook de sp.a oppositie was positief over het plan Levenskwaliteit. Gemeenteraadslid en voormalig schepen Johnny van Grieken riep het stadsbestuur wel op om meer aandacht te besteden aan de mankementen in ons straatbeeld en vraagt om een structurele aanpak.

“Op verschillende plaatsen in onze gemeente hebben we problemen rond kapotte banken, overvolle vuilnisbakken etc… Dat is niet goed voor de Truienaar maar ook niet goed voor de toeristen die we aantrekken. De seniorenspeeltuin bijvoorbeeld ligt er volledig vervallen bij en in de Rozentuin zijn verschillende rustbanken die niet meer bruikbaar zijn door kapotte planken. Nu rukken de stadsdiensten uit om deze problemen op te lossen als ze gemeld worden. Maar laten we werk maken van een dienst die actief sites gaat controleren zodat deze kleine mankementen die ons stadsbeeld ontsieren snel kunnen aanpakken.”

Burgemeester Veerle Heeren trad Vangrieken bij en drukte hem op het hart dat na de doorlichtingsprocedure die momenteel aan de gang is in het stadswerkhuis er werk zal gemaakt worden van deze aanpak.