‘In plaats van dank een hoger loon’

Dankborden, handgeklap, mooie woorden, mooie acties…. De verzorgingssector nam ze in dank aan. Maar nu vragen ze in plaats van dank wel een hoger loon. Onder andere een hoger loon. Op zich niet verwonderlijk, zeker niet als we even ons geheugen opfrissen. Want op 5 maart 2020, net voor Corona, betoogden nog een 8000 mensen uit de sector tegen de aangekondigde besparingsmaatregelen van de regering. Intussen weten we beter. Neen, op verzorging bespaar je nooit.

© Philip Kevers

De opschriften op de borden aan dit huis in Sint-Truiden liegen er niet om. ‘Bedank ze nu met loonopslag’ en ‘In plaats van dank een hoger loon’. De sector, die al drie maanden dag en nacht klaar stond voor ons en met gevaar voor eigen leven is blij met woorden, maar wil nu ook daden. En dat is niet nieuw. Want net voor Corona werd er nog betoogd tegen besparingsmaatregelen. Het mag nu duidelijk zijn… of het nu een hoger loon moet zijn, meer personeel, betere arbeidsomstandigheden of een combinatie van alles samen, laten wij nog in het midden. Maar dat er iets moet gebeuren en dat je zeker niet bespaart op zorg, daar is elke burger het intussen over eens.

We rakelen nog even 5 maart op en verwijzen naar een artikel van toen waarin alle partijen aan bod komen.

http://www.hln.be/nieuws/binnenland/8-500-betogers-tegen-beleid-van-beke-komende-jaren-zullen-we-13-000-extra-banen-creeren-in-welzijnssector~a0dad30d/