In de buurt: klaprozenveld in Widooie

Een van de meest bezochte plekjes in Haspengouw tijdens covid-19. Het mooie klaprozenveld in het landelijke Widooie. Het levert mooie beelden op. En de plek is zeer gesmaakt door wandelaars en fietsers.

© Benny Grosemans

De klaprozen. Je kan er in deze periode niet naast kijken. De borders staan vol. In Widooie is er zelfs een heel veld van. En dat lokt veel genieters.  Het levert mooie beelden op, beelden vol symboliek ook. Want deze ‘bloeiers’  of poppies -zoals de Engelsen het noemen- staan symbool voor de Grote Oorlog en worden ook beschreven in het gedicht “In Flanders Fields’ van John McCrae.  Vlaamse velden stonden destijds ook vol klaprozen. De bloem is intussen in de UK en de andere landen van het Gemenebest van Naties het symbool van de Eerste  Wereldoorlog geworden.