Truineer Nieuws melden?

Herinrichting Schepen Dejonghstraat en Houtmarkt vanaf maandag

Voor de herinrichting van de Schepen Dejonghstraat en de Houtmarkt start Fluvius met de nutswerkzaamheden op maandag 8 juni. De nutswerkzaamheden omvatten het vernieuwen en verplaatsen van alle nutsleidingen en het maximaal verwijderen van de oude leidingen. Dit omvat werken aan gas, elektriciteit, teledistributie, water en glasvezel.

Volgende globale timing werd uitgezet voor het uitvoeren van de nutswerkzaamheden:

– 8 juni – 1 sept 2020: Schepen Dejonghstraat fase 1a EVEN zijde
– 1 sept 2020 – 22 okt. 2020: Schepen Dejonghstraat fase 1b ONEVEN zijde
– 22 okt. 2020 – 18 dec. 2020: Schepen Dejonghstraat fase 2a EVEN zijde
– 4 jan. 2021 – 12 feb. 2021: Schepen Dejonghstraat fase 2b ONEVEN zijde
– 12 feb. 2021 – 15 mrt 2021: Houtmarkt fase 2c

Ter hoogte van de werkzone zullen de parkeerstroken tijdelijk opgeheven worden. Op die manier kan het werfverkeer zich opstellen naast de werkzone om de werken uit te voeren en zal tegelijkertijd de doorgang voor het fiets- en autoverkeer in deze zone gegarandeerd blijven. De huidige verkeersregeling blijft met andere woorden behouden tijdens de eerste fase van de nutswerkzaamheden en dit tot eind oktober.