Truineer Nieuws melden?

‘Helft horecazaken met faillissement bedreigd’

In de horeca komt er een storm van  faillissementen aan. Dat schrijft De Tijd en daarvoor baseert de krant zich op simulaties van de gerenommeerde data-expert Graydon. Opmerkelijk: twee Limburgse centrumsteden zitten in de top van Vlaanderen: Genk en Hasselt. Maar intussen vangen wij stevige ‘geruchten’ op dat ook in Sint-Truiden een aantal zaken flirten met het faillissement en dat er daarnaast ook een aantal niet zullen opengaan op 8 juni, tijdelijk of definitief, omwille van niet rendabel. Afwachten wat dat op 8 juni geeft. Fingers Crossed.

 

© Toerisme ST

8 juni mag de horeca heropenen. Maar van een hoerastemming is geen sprake. Drie maanden sluiting heeft er op ingehakt. Maar ook de komende maanden wordt het nog pompen of verzuipen, de strenge Coronamaatregelen voor de sector indachtig. Want binnenin de zaken, als er al ruimte is, is het behelpen. En goed wetende dat het succes van de  terrassen sterk afhankelijk is van het weer, bieden ook die geen zekerheid. Het zijn hoe dan ook bange tijden voor de sector die, ons burgers, zo na aan het hart ligt. “Hoe geraken ze uit de kosten en de neerwaartse spiraal”, is de eerste vraag. “En hoe maken ze hun zaak opnieuw rendabel?”. Dat is de volgende….. Daarvoor zal ook jullie steun nodig zijn. Jullie bezoek dus.

We verwijzen even naar het artikel in de De Tijd om te beseffen hoe precair de situatie echt is.

Om verder te lezen: klik om link hieronder

https://www.tijd.be/ondernemen/horeca/in-de-horeca-komt-een-faillissementenstorm-aan/10230045.html