Truineer Nieuws melden?

Handel krijgt ondanks Corona Sabam-factuur voor heel jaar in de bus

Een aantal handelaars kreeg vandaag de factuur van Sabam in de bus. Ze moeten met verbazing vaststellen dat de organisatie ondanks Corona een heel jaar aanrekent en dit terwijl heel wat winkels ruim twee maanden dicht waren en dus geen muziek in de zaak konden draaien. “Nog iemand die dit belachelijk vindt”, vraagt zaakvoerder Wim Bloemen zich af?

© twitter Sabam

Factuur Unisono (aka Sabam) vandaag in de bus… Ze rekenen een heel jaar aan voor muziek gespeeld in de winkel. Maar ze zijn bereid tot “een compensatiepremie van 1 maand” wegens corona. Euh… ik ben, net als vele collega’s, zo goed als 2 maanden dicht geweest waarbij er geen muziek gedraaid werd in de zaak.

Nog iemand die die ene maand belachelijk vindt ? Waarom betalen voor auteursrechten etc als ik geen muziek draai ? Alle respect voor de sector, maar we bloeden (bijna) allemaal door corona hé.