Truineer Nieuws melden?

Gemeentelijk rampenplan afgekondigd bij brand vanochtend

Om 03u45 is er brand uitgebroken in een dakappartement aan de Abdijstraat in Sint-Truiden. Alle bewoners van het appartementsgebouw zijn geëvacueerd en overgebracht naar de sporthal op de Veemarkt. Het gemeentelijk rampenplan en het Medisch interventieplan zijn afgekondigd.

© FB Veerle Heeren/Jozef Croughs

Om 03u45 vannacht is er bij de noodcentrale melding gekomen van een uitslaande brand in een appartementsgebouw met vijf bouwlagen in de Abdijstraat in Sint-Truiden waar 25 mensen gehuisvest zijn. Politie en brandweer zijn onmiddellijk ter plaatse gegaan en konden vaststellen dat het ging om een uitslaande brand in een dakappartement. De burgemeester kondigde om 05u37 het gemeentelijk rampenplan af. Bij aankomst op de site zijn de hulpdiensten onmiddellijk gestart met evacueren. Het Medisch interventieplan en het gemeentelijk rampenplan zijn afgekondigd.

In totaal waren 25 mensen aanwezig in het gebouw. De bewoners (25) werden met ambulances overgebracht naar de sporthal op de Veemarkt. Daar kregen ze een medische check up. 4 personen zijn lichtgewond. Ze hebben klachten van rookinhalatie. Iedereen heeft het ziekenhuis ondertussen verlaten en wordt opgevangen in de gemeentelijke sporthal op de Veemarkt in Sint-Truiden.

Een branddeskundige en het labo zijn onderweg om de oorzaak te onderzoeken. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Een verdachte is gearresteerd.

Verschillende appartementen hebben ernstige rook- of waterschade. Voor bewoners die niet terug kunnen naar hun appartement wordt een oplossing gezocht.