Truineer Nieuws melden?

Europarlementslid Hilde Vautmans geeft duiding bij anti-racisme stemming in Europees parlement

Europarlementslid Hilde Vautmans geeft op haar facebookpagina duiding over een stemming in het Europees Parlement. (NC)

© Hilde Vautmans

Het Europees parlement stemde gisteren een resolutie om lidstaten te verzoeken alle racistische en afrofobische tradities te veroordelen. De Open VLD parlementsleden stemde mee met deze resolutie. Ook alle tradities waarin blackface wordt toegepast werden veroordeeld.

Wanneer iemand zijn gezicht zwart maakt om de spot te drijven met mensen van het zwarte ras wordt dit blackface genoemd. Het ontstond in de Verenigde Staten in theaters in het begin van de 20ste eeuw.
Er kwam kritiek op de resolutie omdat het ook zou gaan om Zwarte Piet uit onze Sinterklaastraditie. Hilde Vautmans reageert nu op deze kritiek op haar facebookpagina.