Truineer Nieuws melden?

Eigenaar vindt fiets terug dankzij gedeelde facebookfoto van Ivo Breesch

Gisteren deelden we een foto van prof. Ivo Breesch met daarop een fiets van het merk Granville, achtergelaten in een maïsveld aan de Rummenweg. Die fiets bleek gestolen en kwam door de foto van Ivo, gedeeld door onder meer onze webgazet, weer bij de rechtmatige eigenaar terecht. Ivo Breesch doet zijn verhaal.

Ivo Breesch: “mijn berichtje was een tiental keren gedeeld o.a. via jullie facebookpagina en website’, toen een familielid van de eigenaar dit las. Die verwittigde natuurlijk onmiddellijk de gedupeerde, een zekere Delphine, die amper één kilometer verderop woonde. Die Delphine heeft dan via het bericht en de ‘witte gids’ mijn naam en mijn telefoonnummer gevonden en mij gecontacteerd. Ik heb wel nog moeten aanwijzen waar de fiets precies lag want hij was vanaf straatkant niet te zien. Delphine had mij vooraf zelfs een kopie van de aangifte van diefstal bij de politie gemaild. Zo zie je maar dat facebook zelfs diefstallen (gedeeltelijk) kan oplossen. Eind goed, alles goed.”