Truineer Nieuws melden?

Eetcafé Century sluit de deuren maar niet omwille van de coronacrisis

Het bekende eetcafé Century, intussen een icoon op de Grote Markt, sluit de deuren. Zoals je ziet op de foto wordt de inboedel leeggehaald. Dit heeft evenwel niets met de coronacrisis te maken maar wel met het feit dat uitbater Marc Wils met welverdiend pensioen gaat. Marc nam het restaurant, dat vooral gekend was voor zijn heerlijke mosselen en verse dagmenu’s, over van zijn vader Pierre, die in oktober 2018 is overleden. Ook de familie Vanwelckenhuysen tekende vroeger voor de uitbating. Naar verluidt zal de nieuwe uitbater er een themacafé beginnen. Zo blijft het pand dus een horecazaak op de Grote Markt. We vernamen ook uit goede bron dat alle brasseries en restaurants op de Grote Markt volgende week hun deuren opnieuw zullen openen.