Truineer Nieuws melden?

Brustem Bruist geannuleerd

Brustem Bruist een van de meest populaire zomerevenementen in de deeldorpen van Sint-Truiden, heeft zijn 10 editie afgelast. Dit door toedoen van de corona maatregelen. (NC)

© Brustem Bruist

Op hun facebookpagina deelde het organisatieteam volgende boodschap:

Het hing al langer in de lucht maar het werd hoog tijd dat het nekschot werd gegeven.
Brustem Bruist, editie 2020, onze tiende editie, zal niet plaatsvinden. Door de hele rimram aan misschien welletjes en misschien nietjes hebben we er eerlijk gezegd ook niet zo veel zin in. Wie kan er nu pintjes drinken door een mondmasker?

Eerlijk, we willen niet het minste risico nemen voor onze bezoekers. Brustem Bruist moet een plek zijn voor alle leeftijden. Een driedaagse waar gezongen, gedanst en (bij mij na 2 pintjes) geknuffeld wordt met iedereen.
Niet getreurd, volgend jaar is er nog een jaar. Laten we ons vooral daarop toespitsen. Spaar maar goed tot dan😉

Omdat we geen inkomsten hebben zouden we kunnen zeggen dat we geen envelopjes maken voor het verenigingsleven van Brustem. Nu ja,.. we hebben beslist van het wel te doen! We zijn een gezonde VZW en we houden van onze buurt en alles wat ze sociaal maakt!
Ook onze vrijwilligers zullen bedankt worden dit jaar. Want dat zijn ook een beetje onze helden 🥰

We zien jullie volgend jaar schattekes!!!

PS: Wie het tweede weekend van augustus toch naar het dorp wil afzakken, vergeet zelf je stoel, gettoblaster en frigobox niet.

Stad zet in op eigen kleinschalige evenementen

Op de Nationale Veiligheidsraad werd beslist dat massaevenementen zeker nog tot eind augustus niet mogen doorgaan. Kleinere events mogen maar wel alleen als de veiligheidsmaatregelen van afstand en hygiëne worden toegepast. Op een driedaags volksfeest is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Brustem Bruist en andere organisaties ontvingen bovendien een bericht van het stadsbestuur dat zij in gaan zetten op eigen kleinschalige evenementen. Zij stuurde volgend bericht rond: