Truineer Nieuws melden?

Beleef de zomer in eigen buurt met Kõzjei in de kottei

Door de coronacrisis zijn alle grote evenementen in de zomermaanden afgelast. Om haar inwoners deze zomer toch een uniek vakantiegevoel te bezorgen lanceert de stad Sint-Truiden ‘Kõzjei in de kottei’. Elke zaterdag en zondag in juli en augustus worden op drie verschillende locaties activiteiten voor jong en oud in buurtverband georganiseerd.

© Stad Sint-Truiden

De voorbije weken staken verschillende stadsdiensten de koppen bij elkaar om de Truienaren toch een leuke en veilige zomer te bezorgen. Tijdens Kõzjei in de kottei worden elk weekend in de zomer drie, dicht bij elkaar gelegen buurten getrakteerd op een avond boordevol activiteiten. De avond start telkens om 17u met een toeristische wandeling in de buurt onder leiding van een ervaren toeristische gids. In buurten met veel gezinnen wordt hier ook een zoektocht aan gekoppeld. Vanaf 18u tot 22u kan de buurt genieten van een gevarieerd programma met voor elk wat wils: muzikale optredens, sportieve activiteiten met de sportkaravaan, hilarische comedy, leuke workshops,…

Wegens de veiligheidsmaatregelen is het aantal toegelaten personen per locatie beperkt. Inschrijven is niet verplicht maar wel aangeraden zodat je zeker bent van je plaats. Twee weken voor Kõzjei in de kottei in jouw buurt plaatsvindt, ontvang je een flyer met het volledige programma en uurrooster. De eerste edities vinden plaats in Brustem en Zepperen op zaterdag 4 juli en zondag 5 juli.

Je hoeft niet ver te gaan voor een leuke en gezellig zomeravond, beleef de vakantie in eigen buurt met Kõzjei in de kottei.

Alle info over Kõzjei in de kottei is terug te vinden op de website www.sint-truiden.be/kozjei-in-de-kottei. Online inschrijven is eveneens mogelijk via deze website of via het ContactCenter 011 70 14 14.