Augustus 2018 was Terbiest nog hot, nu is het muisstil

Het kasteel op domein Terbiest gaat de weg op van dat van Rochendaal in Bevingen voorspellen we. Alleen, dit staat er nog. Maar het lijkt of, zeg maar, het is vergeten.De laatste keren dat politici en eigenaar hun mond erover open trokken, is intussen twee jaar geleden, de zomer van 2018. Daarna werd het stil, muisstil. We gaan even terug naar die zomer. (PH)

© Stad Sint-Truiden
Voormalig Oppositieleider Ludwig Vandehove (sp.a) wou dat de stad zo snel mogelijk het domein aankocht om zo projectontwikkelaars af te houden en het domein met kasteel aan de Truienaren terug te geven. Het domein en kasteel zijn te mooi, om ze te laten verloederen.

Nathalie Jennes, toen woordvoerder van het GO!, vertelde dat de Vlaamse overheid besliste een deel van het domein te blijven gebruiken voor onderwijsdoeleinden en het overige op de markt te verkopen. Welk deel was toen zogezegd nog in onderzoek.

Volgens burgemeester Veerle Heeren (CD&V) nam het GO! twee jaar geleden al -2016 dus- contact op met het stadsbestuur met de vraag wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn voor het ganse domein. Onze burgemeester verklaarde toen dat er een ruimtelijk uitvoeringsplan was opgemaakt voor de site zodat ze optimaal kan worden ingevuld, maar dat een aankoop door de stad niet aan de orde was.

Lees de artikels van toen:

http://www.hln.be/in-de-buurt/sint-truiden/-kasteel-terbiest-steeds-verder-in-verval~a7c08546/

http://haspengouwsnieuws.be/nl/node/306