Truineer Nieuws melden?

Afbouw contactonderzoek ook effect op CallExcell

Het contactonderzoek dat werd ingevoerd door de overheid om coronabesmettingen in kaart te brengen, wordt verder afgebouwd. Verschillende contactonderzoekers verliezen hun job. Zo meldt Het Belang van Limburg.

CallExcell publiceerde deze foto aan het begin van de opdracht van de contactonderzoekers nog vol goede moed op hun kanalen.
© Facebook Callexcell

Het contactonderzoek werd al hevig bekritiseerd. De contactonderzoekers kregen niet steeds de juiste informatie door om besmette mensen te contacteren. Patiënten werden meerdere keren gecontacteerd of de gegevens werden gewoon niet doorgegeven. Het Agentschap Zorg en Gezondheid concludeerde dat de er amper 1,3 telefoontjes per dag werden gepleegd.

Op 11 mei gingen 700 contactonderzoekers aan de slag. Dit werd al snel afgebouwd naar 450 en nu nogmaals naar 150. Slecht nieuws voor het Truiense bedrijf CallExcell dat 17% van het aantal contactonderzoekers levert.
Het belang van Limburg meldt dat vele contactonderzoekers bij CallExcell aan de slag waren via wekelijkse interimcontracten. Het bedrijf wil het aantal ontslagen beperken maar benadrukt dat veel deelnemers wisten dat het om een tijdelijke opdracht ging.