Truineer Nieuws melden?

Wiric start inzamelpunt voor eerlijke verdeling van mondmaskers

Wiric vzw start een inzamelpunt voor mondmaskers. Het dagcentrum waarborgt dat de mondmaskers eerlijk worden verdeeld en terecht komen bij de mensen die ze het hoogst nodig hebben.

Op maandag 27 april startte de nationale actie om zelf mondmaskers te maken. Het doel is om zoveel mogelijk zelfgemaakte mondmaskers te kunnen verdelen bij de mensen die ze het eerst nodig zullen hebben. Ook Wiric ondersteunt de nationale naaiactie en heeft een inzamelpunt voorzien voor zelfgemaakte mondmaskers.

Honderden organisaties steunen de actie, die afgestemd is met de federale overheid en de virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht. Lieven Scheire heeft zich geëngageerd als gezicht van de campagne.

Hoe doe jij mee?
– Ga naar maakjemondmasker.be en download het patroon en werkwijze.
– Ga aan de slag met de juiste materialen en neem de hygiënische maatregelen in acht.
– Steek de maskers in een envelop of plastic zakje en deponeer ze in de rode container aan het dagcentrum, diestersteenweg 59, 3800 Sint-Truiden.
– Geen naaitalent? Naast mondmaskers kan je ook stoffen en linten doneren.

Wij zorgen ervoor dat de mondmaskers eerlijk verdeeld worden bij de mensen die ze het hardst nodig hebben. Hoe meer maskers er zijn, hoe meer we er kunnen uitdelen.

Voor meer info: surf zeker naar maakjemondmasker.be.